Centrul de Strategii Aplicate ®

„Diplomaţia este arta de a-i lăsa pe alţii să facă de bună voie… ceea ce le spui tu” - Abraham Lincoln

  • Despre CSA
  • Consiliul stiintific
  • Confidentialitate
  • Parteneri CSA
  • Galerie foto
  • Carti CSA
    • Cu capul in nori
    • Cu picioarele pe Pamant
    • Totul despre escadrila intai
    • Dictionar de aviatie
  • Revista CSA – Criterii de publicare
  • Revista Diplomacy & Intelligence
  • Romanian High IQ Society
  • Relatii

Consiliul stiintific

Ştefan Glăvan – Preşedinte de onoare al Centrului de Strategii Aplicate – lector în cadrul Institutul Diplomatic Român şi a Universităţii de Vest Timişoara, Profesor universitar al Academiei Naţionale de Informaţii, a Universitatătăţii Creştine ”D. Cantemir”, Ambasador al României în Serbia şi Muntenegru în perioada 2000 – 2004. Excelenţa Sa a fost Preşedinte al Comisiei pentru politică externă, Membru al Delegaţiei Parlamentului României la Consiliul Europei (CE), Raportor al Comisiei CE pentru educaţie şi cultură, Membru al Comisiei CE pentru ducaţie şi cultură, Membru al Comisiei CE pentru sănătate şi probleme sociale, Raportor al Consiliului Europei pentru mass-media în Europa Centrala si de SE, Membru al Comisiei CE pentru relaţii parlamentare, Membru al Comisiei CE pentru relaţii cu ONG, Membru al Comisiei CE pentru democraţie participativă. Distincţii şi afiliaţii ştiinţifice: Doctor honoris causa – Universitatea ”Liberty” California, Ordinul în rang mare ofiţer al Republicii Italiene, Premiu de excelenţă în diplomaţie parlamentară – Gala Celebrităţilor 2011 – România, Diploma de onoare a Societăţii Voivodia – SERBIA, Placheta de onoare a Republicii Bulgaria, Doctor în ştiinţe – cheia succesului – Institutul Biografic American, Membru al Organizaţiei Ştiinţifice – ”International Soil Tillage”, Cetăţean de onoare al statului Georgia – SUA, Diplomă – Congresul Statului Nevada – SUA, Premiul Universităţii ”Liberty” – California, SUA

Ionuţ Riteş – Preşedintele Centrului de Strategii Aplicate – Expert in domeniul protectiei informatiilor clasificate, si-a desfasurat activitatea intre anii 2000-2008 in cadrul SRI si SPP ca ofiter de informatii si contrainformatii, iar din 2008 ocupa functia de sef al biroului pentru protectia informatiilor clasificate la Camera Deputatilor. Este lector asociat al Institutului Diplomatic Roman si al Centrului de Instruire a Personalului Consular, fiind autorul mai mutor lucrari cu relevanta in domeniu, printre care: Rolul Direcţiei de Securitate Internă a Serviciului Român de Informaţii în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate (ISBN 973-8297-82-6) – A XI-a sesiune de comunicari ştiinţifice a Academiei Naţionale de Informaţii, România şi consolidarea rolului acesteia ca furnizor de securitate; Controlul parlamentar asupra serviciilor de informaţii (ISBN 978-606-532-031-4) – A XVI-a sesiune de comunicari ştiinţifice a Academiei Naţionale de Informaţii cu participare internaţională, Intelligence pentru secolul XXI: Analiză şi decizie strategică într-un mediu de securitate complex; Fara o legatura evidenta, este maestru al sportului in specialitatea aeronautica parasutism.

Valeriu Antonovici –Director Programe in cadrul Centrului de Strategii Aplicate – Doctor în Științe Politice, SNSPA (2011). Stagiu doctoral în cadrul institutelor: Zentrum für Zeithistorische Forschung din Potsdam si Centre Marc Bloch din Berlin, Germania – 2009-2010. Specializat în următoarele domenii: Comunicare Politică, Cercetarea Istoriei Recente și a Vieții Cotidiene, Antropologie Vizuală, Jurnalism Social, Memorie Socială, Sociologia Cotidianului, Comunismul Românesc. Cadru didactic asocial la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA. Consilier la Cabinetul Ministrului de Externe – Decembrie 2011 – februarie 2012; Consilier Parlamentar-Camera Deputaților –  2013 – prezent. 2011-2013 – specialist sociologie şi Coordonator Proiecte. În 2008 a activat ca Secretar General la Radio France Internaționale. 2004-2007 – Corespondent special şi cameraman al Companiei Publice – Teleradio-Moldova, Biroul din Bucureşti. Realizator de filme documentare.

Mihai Marcoci – Director Studii Ştiinţifice şi Consultanţă Operaţională în cadrul Centrului de Strategii Aplicate –  Lector universitar dr. – Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” în perioada 2006-prezent, Ofiţer specialist în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor – Diviziunea Informaţii – Sectorul de Combatere a Macrocriminalităţii Economico-Financiare şi Anticorupţie (2002-2005), Ofiter operativ în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor – Diviziunea Supraveghere Operativă, Investigaţii şi Transmisiuni (2001-2002), Specialist la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Departamentul de Supraveghere a Pieţei de Capital, Direcţia de Supraveghere a Pieţelor Reglementate (2000-2001).

Vasile-Adrian Cămărăşan – consilier de securitate în cadrul ORNISS (2005 – prezent), preşedinte al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (2003-2005), expert în cadrul Departamentului pentru Protecţia Minorităţilor Naţionale, ulterior Departamentul pentru Relaţii Interetnice (1997-2002), membru, din partea României, în Comitetul pentru Integrare şi Relaţii Comunitare al Consiliului Europei (2000 – 2003); lector asociat al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Istorie Contemporană, cercetător asociat al Centrului de Studii ale Migraţiei şi Mobilităţii SISEC, Universitatea de Vest din Timişoara; doctor în economie al Universităţii de Vest din Timişoara cu teza de doctorat pe tema migraţiei şi politicilor europene, alumni al Centrului European pentru Studii de Securitate “George C. Marshall”, Garmisch-Partenkirchen, Germania. Domenii de expertiză: migraţie, minorităţi naţionale şi entice, guvernanţă europeană, studii de securitate.

Diana Vitan, speaker, trainer, coach, antrepreneur – Absolventa a  Universitatii Politehnica Timisoara, sectia Inginerie Manageriala si Tehnologica-Mecanica, a Facultatii de Drept si programului academic Excelenta in Vanzari, dupa 8 ani de experienta in antreprenoriat (Ancor Industry -managing partner timp de 4 ani dezvoltand de la un magazin, o linie de distributie en-gros, 3 magazine si o fabrica , cu linie de productie, brand propriu si distributie la nivel national) , sales (Romtelecom – corporate  key account manager  timp de aproape 3 ani) si management (Hansen Grup – Director Regional), isi incepe activitatea ca trainer pe vanzari si pe product in cadrul companiei Life Care Corp in 2008, unde isi dezvolta si o retea de mlm, de aprox 7000 de parteneri, in acest timp , tranuind  peste 50.000 parteneri, 1000 leaderi si peste 90.000 oameni in prezentari.

Impreuna cu inca doi colegi pune bazele unei scoli de dezvoltare personala dedicata partenerilor acestei companii, Blue Diamond, care il are ca prim invitat de onoare in Romania intr-un seminar de exceptie (900 participanti) in iulie 2010, pe renumitul Paul Martinelli(consilierul lui Donald Trump, presedintele companiei lui John Maxwell, fost asociat Bob Proctor, Les Brown si Brian Tracy), care revenind in octombrie in Romania, o ia ucenica intr-un proces intensiv de modelare pe traning, speaking si coach, timp de 2 ani,studiind de luni pana vineri cu Paul in direct online, in coach sessions si unu la unu live la Londra cu Paul, Cristian Simpson si Roddy Galbraith (top coach & speakeri europeni). Inregistreaza impreuna la Londra in feb 2011 , Power Principles in limba romana, urmand ca Diana  sa devina teaching partner pt Paul Martinelli, incepand cu celebrul eveniment Map Your Future  (600 participanti) si mai apoi Your Turning Point (500 participanti), unde cei doi au impartit scena.

In 3 martie 2012,  inaugureaza Diana Vitan – Consulting & Training prin prisma careia lanseaza cu succes pachetele educationale pe sales, public speaking , pozitionare cat si dezvoltare personala, odata cu programul revolutionar de 5 saptamani Capu’ Sus (aflat actualmente la a 5-a editie ), care se vrea un “aer proaspat” in domeniu, aducand  in peisajul educational romanesc o combinatie de scoala americana cu influente britanice, balcanizata dupa cerintele dinamicii pietei. Tot din martie 2012 pana in prezent, cursurile de vanzari , clientii pe business coach si cele 4 editii de Business Days o aduc in atentia publicului la competitia lansata de Business Days, dintre 100 de speakeri romani in cei 15 selectiati pentru distinctia Speakerul Anului 2012, unde atat la proba de vizualizari youtube cat si la voturile publicului roman ajunge pe locul I detasat, obtinand astfel distinctia Speakerul Anului 2012.

In continuare, inregistreaza materiale audio pentru prima parte a anului si punele bazele unei companii de distributie in MLM  sub cupola scolii de formare  Blue Diamond, care  inca din prima luna inregistreaza peste 3000 de parteneri.

Actualmente, continua programele de dezvoltare personala Capu Sus si Destin Designer, trainingurile de sales pe corporate, si colaborarile pe  business strategies si diplomatic speech coach , cat si circuite de evenimente (Business Days, Help 25, Aiesec University etc.) , iar pe parte antreprenoriala dezvolta conceptul Blue Diamond in Romania si Ungaria.

Sarmiza Andronic – Lector in cadrul Institutului Diplomatic Roman, absolvent al SNSPA, Master in Comunicare si Relatii Publice. Rector al „Academiei Liberale”, a carei relansare a initiat-o in 2011. Experienta in productia emisiunilor tv si a productiei de film in Trustul MEDIAPRO. Autoare a numeroase articole cu privire la situatia politica si culturala din Romania. Domenii de expertiza: consiliere pe probleme de comunicare si imagine (oameni politici, management comercial).

Nicoleta Khedidi – Director Direcţia de Resurse Umane – Camera Deputaţilor, administreaza un efectiv de personal de aproximativ 1600 de angajaţi în structura proprie a serviciilor Camerei Deputaţilor, precum şi a unui număr de peste 1000 de angajaţi la birourile parlamentare şi aproximativ încă 50% mai mulţi colaboratori atât la nivelul serviciilor Camerei Deputaţilor cât şi la nivelul birourilor parlamentare şi a Institutului Român pentru Drepturile Omului. Licenţiată în ştiinţe juridice, certificat de studii post-universitare în relaţii internationale, diplomă de formare profesională a adulţilor pe teritoriul Republicii Federale Germania eliberată de Ministerul federal pentru cooperare economică şi dezvoltare, a coordonat activităţii de training în cadrul Unităţii de Training din Proiectul PHARE RO 0106.02 (Dezvoltarea unui Institut Naţional de Administraţie Publică, operaţional şi capabil să formeze funcţionari publici competenţi) si a desfasurat activităţi de reprezentare a INA în relaţia cu partenerii străini (InWEnt, Dbb Akademie-Germania, ENA-Franţa, INAP – Spania, EIPA – Olanda).

Mihai Mărgărit – Absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti. Consilier parlamentar în cadrul Biroului pentru protecţia informaţiilor clasificate al Camerei Deputaţilor, cu o experienţă de peste 10 ani în domeniul informaţiilor clasificate. Absolvent al Colegiului Naţional de Afaceri Interne şi al mai multor cursuri de specialitate dedicate informaţiilor clasificate.

 

 

  • Translate Romanian to English Translate Romanian to Bulgarian Translate Romanian to Dutch Translate Romanian to Russian Translate Romanian to Spanish
  • Trailer CSA

  • Romanian High IQ Society, un proiect marca CSA

  • Firma de incredere 2017

  • Intră pe https://csa.moodle.ro/ fă-ți cont, și parcurge cursul Protecția informațiilor clasificate.

  • Confidentialitate

  • Pentru plati bancare

    Asociatia "Centrul de Strategii Aplicate"
    Cont: RO47BRDE441SV63453194410
    Banca: BRD sucursala Parlament
    CIF: 30733631

  • Centrul de Strategii Aplicate ®

  • Record Mondial marca CSA

  • Revista Diplomacy & Intelligence Nr.10 martie 2018

  • Revista Diplomacy & Intelligence Nr.9 iunie 2017

  • Revista Diplomacy & Intelligence Nr.8 iulie 2016

  • Revista Diplomacy & Intelligence Nr.7 feb. 2016

  • Revista Diplomacy & Intelligence Nr.6 sep. 2015

  • Revista Diplomacy & Intelligence Nr.5 iun. 2015

  • Revista Diplomacy & Intelligence Nr.4 apr. 2015

  • Revista Diplomacy & Intelligence Nr. 3 aprilie 2014

  • Revista Diplomacy & Intelligence Nr.2 dec. 2013

  • Revista Diplomacy & Intelligence Nr.1 oct. 2013

  • Facebook

  • Centrul de Strategii Aplicate poate prelucra date cu caracter personal, fiind notificat cu numărul 28046 din 08.10.2013 la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

  • Webmail login

  • Website login

  •  

    • 99966Total vizitatori:
  • Flag Counter
Proudly powered by WordPress Theme: Parament by Automattic.